Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των April Wine MYLES GOODWYN.

0 18
Έφυγε-από-τη-ζωή-ο-τραγουδιστής-και-κιθαρίστας-των-april-wine-myles-goodwyn.

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των April Wine MYLES GOODWYN.

Connect with us
Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των April Wine MYLES GOODWYN.

Ο Myles Goodwyn ήταν ο βασικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και κύριος συνθέτης των Καναδών Rockers April Wine. Ο Goodwyn βοήθησε στο σχηματισμό της μπάντας April Wine το 1969 με τους David Henman (κιθάρα), Ritchie Henman (τύμπανα) και Jim Henman (μπάσο).

Ο Goodwyn ηγήθηκε στο συγκρότημα από την ίδρυσή του, και από τις μέρες του συγκροτήματος όπου έπαιζαν ως garage band τους οδήγησε σε πολυπλατινένιες πωλήσεις και στο απόγειο της δόξας τους.

Μετά την κορύφωση και την εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος κατά τη δεκαετία του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Goodwyn διέλυσε την April Wine και ακολούθησε σόλο καριέρα.

Μετά από μια σύντομη μετεγκατάσταση στις Μπαχάμες, ο Goodwyn επέστρεψε στον Καναδά και ξαναδημιούργησε τους April Wine το 1992.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ανακοινώθηκε μέσω της ιστοσελίδας του Goodwyn ότι θα αποσυρθεί από την περιοδεία των April Wine λόγω του διαβήτη και της κακής υγείας του. Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του Goodwyn ήταν στις 2 Μαρτίου 2023, στη Nova Scotia.

Comments

Written by Παύλος Γιαννακόπουλος

monsterid

Βρίσκομαι στην οικογένεια του Rock Overdose από το τέλος του 2012. Οι συνεντεύξεις, οι δισκοκριτικές , αλλά και τα ρεπορτάζ συναυλιών που αναλαμβάνω, λογικά με βοηθούν στο να γλυτώνω τη ψυχανάλυση. Υπήρξα μέλος Ελληνικών Hard Rock-Heavy Metal συγκροτημάτων στα 80s και στα 90s σαν ντράμερ και κιθαρίστας, και γι’ αυτό το λόγο έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στην Ελληνική heavy metal σκηνή. Έχω διατελέσει για ένα διάστημα ραδιοφωνικός παραγωγός. Παράλληλα είμαι ο δημιουργός και γενικός διαχειριστής της επίσημης σελίδας του αμερικανικού power prog metal συγκροτήματος Kamelot στην Ελλάδα (Κamelot Greece), καθώς και ο δημιουργός της Ελληνικής σελίδας του αμερικανικού heavy metal συγκροτήματος Angels of Babylon (Angels of Babylon Greece) του καλού μου φίλου Kenny ‘Rhino’ Earl πρώην Manowar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *